Montaj

Montaj

Preasamblarea

Preasamblarea elementelor structurale se poate realiza in fabrica, la cererea dumneavoastra. In acest caz, se tine cont de marimea elementelor astfel incat acestea sa incapa in mijlocul de transport. Premontajul se face respectand  standardele de calitate. Elementele preasamblate se vor regasi in raportul de productie cu informatiile aferente: numar lot suruburi si nume persoana care a efectuat premontajul. Alegand aceasta optiune, veti scurta si mai mult timpul de lucru in santier. 

montaj elemente structurale la hale metalice

Sortarea

Sortarea elemntelor structurale

Sortarea se face dupa ce toate elementele au fost preasamblate. Cele care nu au fost preasamblate in fabrica se vor asambla in santier. Pentru a usura munca, acestea se vor sorta in ordinea fireasca a desfasurarii montajului. Se grupeaza elementele structurale care alcatuiesc peretii si stalpii de la parter, apoi grinzile de acoperis. Acestea se aseaza in ordine si apoi se poate incepe montajul.

Amplasarea

Amplasarea structurii metalice pe fundatie se face urmand planurile si instructiunile de montaj oferite de catre noi.  Pozitia structurii se traseaza in prealabil pe fundatie folosind sfori intinse sau spray-uri. Este recomandata si folosirea instrumentelor optice sau laser. Corectitudinea trasarii se poate verifica masurand diagonalele, acestea trebuie sa fie egale. Daca totul este in regula, elementele structurale se aseaza pe pozitie, dupa care urmeaza conectarea la fundatia din beton. 

montaj - Amplasarea structurii metalice pe fundatie
Conectarea
Montaj - Conectarea structurii metalice la fundatia din beton

Conectarea structurii metalice usoare la fundatia din beton se face intr-un mod simplu, folosind piese de legatura, eclise “L” sau drepte, care se fixeaza cu ancore mecanice sau ancore chimice in placa de beton. 

Scroll to top