Fundatia

Tipuri

Tipul fundatiei se stabileste in functie de natura terenului de fundare determinata printr-un studiu geotehnic. Pentru soluri argiloase, fundatia va fi de tipul “fundatie cu talpa continua” si grinzi de fundare din beton armat (1). Pentru solurile prafoase sau perimetre cu umpluturi, se poate realiza fundatia pe o retea de micropiloti metalici insurubati (2). Acestia sunt solidarizati la partea superioara prin intermediul unui radier cu placa rigida aerata.

Tipuri de fundatie la hale metalice

Izolarea

Izolatia fundatiei

Izolarea se face la talpile stalpilor zabreliti care vin in contact cu betonul, prin intermediul unei benzi de etansare care se lipeste pe acestia.
Pentru a usura munca in santier, toate profilele care sunt in contact cu betonul vor avea aplicata aceasta banda de etansare inca din procesul de fabricatie.

Prinderea

Prinderea stalpilor si a elementelor de fronton de placa de beton se realizeaza prin intermediul unor piese de legatura zincate. Fixarea se face cu ancore mecanice sau chimice in functie de situatie.
Elementele de legatura se prind de elemetele zabrelite conform instructiunilor din Proiectul tehnic si Caietul de sarcini. Este obligatorie respectarea etapelor de montaj din fisele tehnice ale ancorelor mecanice sau chimice. Click aici pentru alte detalii

Prinderea stalpilor pe fundatia de beton